29.1.2014. – subotica.com: Treća Srbija – Jobik je u Srbiji prisutan već 5 godina

29.1.2014. – subotica.com: Treća Srbija – Jobik je u Srbiji prisutan već 5 godina

Saopštenje političke organizacije “Treća Srbija”:

Nekoliko dana posle incidenta koji je “Jobik” upriličio mislimo da je veoma važno da upoznamo javnost našeg grada i zemlјe sa razlozima zašto treba da bude zabrinuta pojavom ovog pokreta.

Radi se o stranci “Pokret za bolјu Mađarsku” osnovanoj 2003. godine, koja javno propagira antisemitizam, rasizam i ideje Mikloša Hortija. Stranka koja aktivno radi na svađanju Mađara u svim državama u okruženju odbacivanjem Trijanonskog ugovora i izjavama kakve smo čuli i pre koji dan kada se govorilo o “južnim krajevima” i “otceplјenim oblastima”.

Treba takođe naglasiti i medijima skrenuti pažnju da “Jobik” već uveliko ima svoje predstavnike u našoj javnosti i politici koji zastupaju identičnu ideologiju. “Pokret mađarske nade” osnovan 2009. godine kao svog prvog gosta imao je predsednika “Jobika” Gabora Vonu, mnoge posete i ideološke smernice su od tada razmenjene, pa smo pre nekog vremena isto ovako javno istupali objašnjavajući šta stoji iza manipulacije Pokreta mađarske nade sa bezbednosnom situacijom.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/treca-srbija-jobik-je-u-srbiji-prisutan-vec-5-godina-id18215.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*