16.3.2014. – Prvi rezultati izbora večeras u Tanjugu

16.3.2014. – Prvi rezultati izbora večeras u Tanjugu

BEOGRAD – Novinska agencija Tanjug i Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) organizuju večeras Izbornu noć, u kojoj će biti saopšteni prvi nezvanični rezultati izbora za Skupštinu Srbije i Skupštinu grada Beograda.

Prethono u toku dana biće iz sata u sat saopštavani podaci o izlaznosti i regularnosti izbornog procesa.

U 19 sati, o projektima koji bi od Beograda mogli da naprave modernu evropsku metropolu govoriće koordinator “Beograda na vodi” Ivan Karlovčan, izvršna direktorka Američke privredne komore Maja Piščević i izvršni direktor Mikser hausa Ivan Lalić.

Po zatvaranju biračkih mesta, CeSID će saopštiti podatke o izlaznosti i eventualnim nepravilnostima, nakon čega će uslediti panel “eIzbori – iz minuta u minut”, na kojem će o kampanji, predvidljivosti i previđanjima rezultata, ali i zanimljivostima izborne trke na društvenim mrežama govoriti konsultantkinja Dragana Đermanović i poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić. 

Prve preliminarne procene rezultata izbora CeSID bi trebalo da saopšti oko 21 sat, nakon čega će o izbornoj kombinatorici i političkim i ekonomskim očekivanjima od nove vlade govoriti politički analitičar i profesor FPN Zoran Stojiljković, zamenik direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević i profesor FPN Milan Jovanović.

Izbornu noć iz Tanjuga pratiće brojni gosti – ambasadori, političari, javne ličnosti, a akreditovan je i veliki broj novinarskih ekipa. 

Foto Tanjug/S. Radovanović

Izvor: http://www.tanjug.rs/novosti/121578/prvi-rezultati-izbora-veceras-u-tanjugu.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*