24.3.2014. – Dačić – Ako zaboravimo istoriju ponovo ćemo je preživeti

24.3.2014. – Dačić – Ako zaboravimo istoriju ponovo ćemo je preživeti

Premijer Srbije Ivica Dačić položio je u ponedeljak venac na spomen-obeležje ‘Glasnik’ na brdu Straževica u Rakovici, povodom 15 godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

“Narod koji zaboravlja svoje žrtve i svoju istoriju osudjen je da je ponovo preživljava. Moramo da čuvamo sećanje na sve one koji su branili našu zemlju”, rekao je Dačić novinarima nakon polaganja venca.

Dačić je rekao da se od ove godine u medjunarodnoj zajednici više priča o pravnom okviru za bombardovanje SRJ i kazao da njega nije bilo 1999. godine.

“Danas Srbija vodi jednu politiku koja pokušava da mirnim putem reši sve probleme sa kojima se suočava i daj bože da se ovakve stvari više nikada ne ponove”, rekao je Dačić.

Vence na spomenik su položili predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i porodice ubijenih pripadnika 210. bataljon veze Vojske Jugoslavije zastavnika Vlastimira Lazarevića i Vladimira Vujovića.

Ceremoniji su prisustvovali i ministar pravosudja Aleksandar Antić i zdravlja Slavica Djukić-Dejanović.

Nakon intoniranja državne himne i minuta ćutanja, jerej Nenad Djurdjević održao je pomen poginulim zastavnicima i svim žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine.

Izvor: http://www.svevesti.com/a264579-da%C4%8Di%C4%87-ako-zaboravimo-istoriju-ponovo-%C4%87emo-je-pre%C5%BEiveti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*