28.2.2014. – Hitler bio narkoman, hipohondar…

28.2.2014. – Hitler bio narkoman, hipohondar…

Adolf Hitler bio je zavisnik od droge, hipohondar i redovni korisnik mešavine amfetamina, sperme bika, otrova za pacove i morfijuma. Novi dokumentarac “Nacionalne fgeografije” je priča o lideru nacističkog pokreta iz ugla njegovog lekara, dr Teodora Morela čija su svedočanstva, dnevnici i pisma nedavno otkriveni.

U očajničkom pokušaju da pokaže svojim sledbenicima kako je ovaploćenje muževnosti, on je svakog dana uzimao više od 80 lekova, a neki istoričari veruju da je zbog toga postao sadista i masovni ubica. Psihijatar profesor Nasir Gemi u novom dokumentarcu govori o njegovoj maničnoj depresiji i svodi ga na krhku nesigurnu figuru.

“Nije reč o tome da li je Hitler uzimao amfetamine, ili ne, nego to da je imao bipolarni poremećaj i da su ga droge pogoršale”, kaže on. “To bi moglo da objasni zašto se tako drastično promenio krajem tridesetih godina”.

Na 47 nedavno otkrivenih strana mogu se videti podaci o njegovom hroničnom ekcemu, upornim grčevima u stomaku i stalnoj naduvenosti. Niko nije mogao da izleči njegove bolesti, dok mu Morel nije propisao probiotsku kulturu koja mu je olakšala grčeve.

Oduševljeni Hitler učinio je Morela svojim ličnim lekarom tokom devet godina iako su ga drugi zvali “šarlatanom”. Izveštaji pokazuju da je Hitler ušmrkivao kokain u prahu, kako bi “očistio sinuse i opustio grlo”, a čak koristio i kapi za oči sa 10 odsto kokaina.

Doza je smanjena čim je počeo da žudi za ovom drogom.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/339148/Hitler-bio-narkoman-hipohondar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*