28.3.2014. – Romska deca pohađala radionicu dekupaža

28.3.2014. – Romska deca pohađala radionicu dekupaža

BEOGRAD – U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Udruženja „Roditelj” romska deca iz novoformiranog naselja Kijevo, mališani raseljeni iz nekadašnjih nehigijenskih naselja „Belvil” i „Gazela”, učestvovali su u ekološkoj radionici.

U inspirativnom ambijentu Mikser hausa, deca su učila kako da se kreativno izraze u dekupaž tehnici, a saznala su i mnoge zanimljive činjenice o reciklaži i njenom značaju za očuvanje životne sredine, navodi se u saopštenju.

Ukrasnim salvetama i lepkom, uz mnogo mašte i dobrih saveta predavača Ane Kaloperović, deca su od plastičnih i papirnih čaša napravila prava umetnička dela.

Mališani su dobili i ideju kako da stare stvari ponovo stave u upotrebu i kako da ukrase svoje pernice i sveske, prenosi Beoinfo.

U okviru redovnih vannastavnih aktivnosti koje za decu raseljenu iz nehigijenskih naselja organizuje Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Sektor za raseljavanje nehigijenskih naselja i socijalno stanovanje, školarci iz novoformiranog naselja Kijevo će u subotu bodriti igrače kluba američkog fudbala „SBB Vukovi Beograd” protiv suparničkog tima iz Budimpešte, a romski mališani iz Jabučkog rita gledaće u Dečjem kulturnom centru Beograda u nedelju predstavu „Kako su drvo i cvet spasili svet”.

Foto Beoinfo

Izvor: http://www.tanjug.rs/novosti/123322/romska-deca-pohadjala-radionicu-dekupaza.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*