5.2.2014. – ODRŽAN OKRUGLI STO ”MOBILIZACIJA ZAJEDNICE U BORBI PROTIV DEČIJEG PROSJAČENJA”

5.2.2014. – ODRŽAN OKRUGLI STO ”MOBILIZACIJA ZAJEDNICE U BORBI PROTIV DEČIJEG PROSJAČENJA”

U prostorijama opštine Obrenovac, održan se Okrugli sto u okviru sprovođenja projekta ”Mobilizacija zajednice u borbi protiv dečijeg prosjačenja”, koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalne politike. Sastanku je prisustvovala delegacija Nacionalnog saveta u sastavu: Miloš Paunković, Živojin Mitrović, Ljuan Koka, Dejan Vlajković i Slobodan Đorđević.

2

Učešće u radu Okruglog stola uzeli su: Angelina Skarep iz Ministarstva prosvete, Milan Samardžija iz Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, Zoran Mirosavljević- direktor Centra za socijalni rad iz Obrenovca, Danilo Dobričanin- zamenik komandira policijske stanice Obrenovac, Goran Šestović- zamenik direktora iz Gradske uprave grada Beograda, Dušan Jovanović- savetnik Misije OEBS-a u Srbiji, Džanatan Koko- predstavnik Lige Roma SKRUG, Sandra Abramović- direktor Centra za prava manjina i drugi.

Živojin Mitrović je ovom prilikom zatražio da se konkretno definiše nadležnost državnih službi za rešavanje ovih problema.

3

4

Fotografije- Ivan Vasić

Izvor: http://www.romskinacionalnisavet.org/vesti/item/436-odr%C5%BEan-okrugli-sto-mobilizacija-zajednice-u-borbi-protiv-de%C4%8Dijeg-prosja%C4%8Denja.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*