23.5.2014, NIAR – Telegram predsedniku i Vladi Srbije

23.5.2014, NIAR – Telegram predsedniku i Vladi Srbije

Bajram Haliti fotoPovodom tragedije koja je zadesila Srbiju i pored nemerljive materijalne štete uzrokovala gubitak ljudskih života, Novinsko-informativna agencija Roma uputila je telegram saučešća predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću.

Bajram Haliti, glavni i odgovorni urednik, u ime svih saradnika NIAR iz zemlje i inostranstva u tekstu telegrama izrazio je žaljenje zbog stradanja stanovnika Srbije i među njima velikog broja pripadnika romske nacionalnosti i drugih manjinskih zajednica. „Uveren sam da će Srbija naći snage da prevaziđe posledice i da ćemo svi zajedno iznova izgraditi porušeno. Porodice koje su izgubile svoje bližnje ništa ne može utešiti, ali želja nam je da im prenesete da nisu sami”, naglašeno je u telegramu.

„Romi od kojih je većina i inače u teškoj socijalnoj situaciji u ovoj katastrofi su ostali bez ičega, ali im to nije smetalo da i od te sirotinje prikupljaju humanitarnu pomoć za sve.“, kaže se dalje u tekstu telegrama.

NIAR je od izbijanja katastrofe stavila sve svoje kapacitete u praćenje događaja na terenu i dala je svoj doprinos informisanju građana, pre svega Roma.

(NIAR)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*