15.6.2014, worldjewishcongress.org – Budampeštanska konvencija: Lauder progovorio protiv rastućih napada na Hrišćane

15.6.2014, worldjewishcongress.org – Budampeštanska konvencija: Lauder progovorio protiv rastućih napada na Hrišćane

Citirajući mnoštvo napada na Hrišćane širom sveta, predsednik Svetskog kongresa Jevreja Ronald S. Lauder je rekao skupu da će on nastaviti da govori protiv nasilja i ugnjetavanja koje guta Hrišćane, posebno na Bliskom istoku.

“Ja ću govoriti širom sveta sa svetskim liderima i sa običnim građanima, i reći ću im da mi nikada nećemo tolerisati bilo kakav oblik anti-hrišćanskih pretnji, kao što nećemo tolerisati ni anti-semitizam,” rekao je Lauder na Konvenciji, dodajući, “Vaša borba je i moja borba”.

Lauder je takođe osudio mađarsku partiju Jobbik, koja je narasla do druge najveće političke snage u zemlji na nedavnim evropskim izborima.

“Ja ću nazvati partiju Jobbik onom kakva ona jeste, a to je ultra-desničarska ekstremistička partija koja agituje protiv Roma, protiv Jevreja i protiv naših zajedničkih zapadnih vrednosti pristojnosti i zaštite svih religija.”

Izvor (engleski jezik): http://www.worldjewishcongress.org/en/news/14819/budapest_convention_lauder_speaks_out_against_growing_assault_on_christians

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*