9.6.2014, Israel Hayom – Od Sibira do Jerusalima: prva izraelska romska policajka

9.6.2014, Israel Hayom – Od Sibira do Jerusalima: prva izraelska romska policajka

Nakon što je provela svoje detinjstvo u romskom plemenu u ledenim ravnicama Sibira, Tanja Leontief je otkrila da je njena majka imala jevrejske korene. Ona je sama imigrirala u Izrael i preobratila se, i treba da postane policajka u Jerusalimu.

Sa samo 19 godina, Tanja Leontief ima interesantnu životnu priču. Kao ćerka putujuće romske (ciganske) porodice, većinu svog života je provela krećući se od mesta do mesta širom Istočne Evrope. Pre četiri godine, Leontief je otkrila da je imala jevrejske korene i napravila je hrabru odluku da se sama preseli u Izrael. Ona je nedavno uvrštena u izraelsku policiju i postala je prva izraelska romska policajka.

“Rođena sam kao Ciganka i provela sam moje detinjstvo i tinejdžerske godine među Romima koji su putovali između Istočne Evrope i Sibira”, priča za Israel Hayom.

“Moj otac i njegova porodica su došli iz tradicionalnog romskog plemena koje se držalo striktnih pravila. On je upoznao moju majku na jednom putovanju – ona je takođe Romkinja, ali jevrejskog porekla. Oni su se zaljubili ali porodica mog oca se protivila jer su bili protiv pomešanih brakova.”

Izvor (engleski jezik): http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=18021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*