9.6.2014, NIAR – Jovan Damjanović čestitao Soraji Post izbor za poslanika Evropskog parlamenta

9.6.2014, NIAR – Jovan Damjanović čestitao Soraji Post izbor za poslanika Evropskog parlamenta

Predsednik Svetske organizacije Roma Jovan Damjanović čestitao je danas Soraji Post  na izboru za poslanika u Evropskom parlamentu.

“U ime Svetske organizacije Roma i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora za poslanika u Evropskom parlamentu, uveren da ćete sa istom posvećenošću, sada na ovoj funkciji, nastaviti da doprinosite snažnom sveukupnom razvoju i napretku romske nacije, kao i daljoj afirmaciji njenog položaja u regionalnim, evropskim i međunarodnim okvirima”, navodi se u čestitki.

Kako je saopštila NIAR, Damjanović je u čestitki izrazio najdublje uverenje da “istorijske veze, mnogostruka povezanost našeg naroda, kao i vrednosti koje delimo, predstavljaju čvrst temelj za dalje unapređenje bratskih odnosa među nama Romima,  i u vremenu koje je pred nama”.

“Siguran sam, ujedno, da će naše zajedničko opredeljenje prema Evropskoj uniji otvoriti nove mogućnosti za integraciju naše romske zajednice u svim državama članicama EU i predstavljati dodatu vrednost u odnosima svih zemalja u kojima bivstvuju Romi”, naveo je Damjanović.

(NIAR)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*