1.7.2014, Vijesti Online – Romska stočarka nema gdje: Idem u prosjake

1.7.2014, Vijesti Online – Romska stočarka nema gdje: Idem u prosjake

“Uvijek sam bila protiv prosjačenja, ali sada razmišljam da do jeseni svaku ovcu i jagnje smaknem, da stavim torbu na rame… idem od kuće do kuće i prosim”

Iako se o njoj priča kao o netipičnoj Romkinji, Nikšićanka Slavka Adžović izgleda da će biti prinuđena da prihvati ono od čega je čitavog života bježala – prosjačku torbu.

Mada nema ni pedalj zemlje, Slavka se već 20 godina bavi stočarstvom i drži stado od 200 ovaca i jagnjadi. Ali pošto, kako reče, smeta svima, ne preostaje joj ništa nego da se odrekne ovaca i prihvati prosjačenja.

“Od prošle godine komšije mi brane da sa ovcama prođem putem, a u maju su podnijeli peticiju i predali je Komunalnoj policiji. Komunalni policajci su kazali da komšijama smeta tor i da vodim računa da ovce što manje ćeram u taj tor. Ne kažem da njima ne smetaju ovce i miris, ali đe ću. Smeta im miris ovčije prpoške, a ne smeta smrad izlivene fekalne kanalizacije. A to je opasnije od mojih ovaca“, vidno iznervirana priča Slavka, dok pokazuje peticiju komšija.

Izvor: http://www.vijesti.me/vijesti/romska-stocarka-nema-gdje-idem-prosjake-clanak-785492

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*