14.7.2014, romea.cz – Češki filmski festival nagradio film o romskom bokseru

14.7.2014, romea.cz – Češki filmski festival nagradio film o romskom bokseru

Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima je odabrao 15 projekata od 51 prijavljenih kako bi se takmičili kao deo njegove crte “Radovi u toku 2014” za nagrade 7.jula 2014.godine. Međunarodni žiri je potom odabrao najobećavajući film koji treba da dobije nagradu u vrednost od 10.000 EUR u uslugama festivalskog partnera, Barrandov Studios-a.

Najbolji film u ovoj kategoriji je bio film “Koza” Ivana Ostročovskog u češko-slovačkoj ko-produkciji.

OPIS FILMA

Kako bi prehranio svoju porodicu, bokser odlazi na svoju poslednju turneju kako bi se borio za svoj san do samoga kraja. Romski bokser Peter Balaž, pod nadimkom “Koza”, je iskusio vrhunac svoje atletske karijere na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.godine.

Koza i njegova devojka Miška sada žive u siromašnom naselju u predgrađu grada. Miška otkriva da je trudna, ali iako Koza želi dete, ona ne želi da iznese trudnoću do kraja zato što su oni do guše u dugovima bez ikakve prilike za poboljšanje.

Miška pokušava da abortira i napušta Kozu, preselivši se kod svojih roditelja. Koza odlučuje da će se vratiti u bokserski ring kako bi zaradio potreban novac.

Izvor (engleski jezik): http://www.romea.cz/en/news/czech/czech-film-festival-awards-film-about-romani-boxer

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*