30.7.2014, RTV Vranje – Romski preduzetnici obeležili godišnjicu pokretanja sopstvenog biznisa

30.7.2014, RTV Vranje – Romski preduzetnici obeležili godišnjicu pokretanja sopstvenog biznisa

Ukupno 17 preduzetnika romske nacionalnosti danas obeležava godišnjicu pokretanja sopstvenog biznisa uz podršku Biznis inkubator centra. Romski preduzetnici u Vranju, Bujanovcu, Vladičinom Hanu, Surdulici i Vranjskoj Banji otvorili su svoje firme u kojima je zaposleno 38 lica, uglavnom članova njihovih porodica.

Uz podršku grada Vranja i Eu Progres programa, Biznis inkubator centar realizovao je projekat finansijske podrške i obuke lica romske nacionalnosti u cilju pokretanja sopstvenog biznisa. Ukupna vrednost projekta je oko 100 hiljada evra, a rezultat je 17 novih firmi koje već godinu dana rade. To je izuzetan uspeh vlasnika ovih preduzeća u situaciji kada statistika u Srbiji beleži da se 70 odsto preduzeća zatvori u prvoj godini rada.

Biznis inkubator centar uz pomoć grada i donatora pruža konsultantske usluge i finansijsku podršku socijalno ugroženim licima, osobama sa invaliditetom, interno raseljenima, kao i ženama preduzetnicama.

Počev od 2009. godine kada je Biznis inkubator centar počeo sa radom na dve i po hiljade kvadrata u Kompaniji Jumko, do danas je pomogao da se osnuje više od 20 preduzeća koja zapošljavaju 80-tak ljudi.

http://www.rtv-vranje.rs/index.php?option=com_k2&view=item&id=7649:romski-preduzetnici-obelezili-godisnjicu-pokretanja-sopstvenog-biznisa&Itemid=241

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*