10.8.2014, Sve vesti – Vulin: Vlada Srbije nije razbojnička družina

10.8.2014, Sve vesti – Vulin: Vlada Srbije nije razbojnička družina

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije nije ‘razbojnička družina’, te da ugovori sa stranim partnerima, sklopljeni pod određenim uslovima, mogu da se objave tek kada to prihvate obe strane.

„Zašto se ne objave svi ti ugovori sa Fijatom i sve ostalo što jeste u našem posedu? Zato što mi nismo razbojnička družina, već Vlada Srbije koju vodi odgovoran i ozbiljan čovek koji poštuje zakone Srbije. Ne možete objaviti ugovor koji ste sklopili pod određenim uslovima, između ostalog i poslovnom tajnom, bez da pitate predstavnika Fijata jel to u redu za njih”, rekao je Vulin gostujući na RTS.

Vulin je dodao da je Vlada Srbije morala da se dogovori i sa predstavnicima Etihada da oni kažu da li je u redu da se objavi ugovor sa tom kompanijom.

Međutim, kako je istakao, to nije svetska praksa i to o nama loše govori kao potencijlnom mestu za investicije, dok opozicija „populističkim pritiscima” stalno traži da se nešto objašnjava i dokazuje.

Vulin je rekao i da se „divi strpljenju” premijera Aleksandra Vučića, te da ne može da veruje da on svaki dan sluša prozivke lidera DS Bojana Pajtića – „čoveka koji u raznim formama 12 godina vlada Srbijom”.

„I 12 godina ne odgovora ni za jedan svoj postupak. Cela naša opozicija je vladala ovom zemljom najmanje 12 godina i imala neverovatnu priliku da pokaže koliko je sposobna i uspešna, a umesto što je to radila, dokazala je da može da otpusti 700.000 ljudi i zaduži zemlju nekih 20-ak milijardi evra”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svaki dan se mogu čuti pitanja o ugovorima sa Etihadom i nekim drugim kompanijama, a kada premijer kaže da će oni biti objavljeni u utorak, opozicija pita zašto nisu objavljeni u petak.

http://www.svevesti.com/a271649-vulin-vlada-srbije-nije-razbojni%C4%8Dka-dru%C5%BEina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*