12.8.2014, Naslovi – Biznis inkubator za zapošljavanje mladih u Beogradu

12.8.2014, Naslovi – Biznis inkubator za zapošljavanje mladih u Beogradu

BEOGRAD, 12. avgusta 2014. (Beta) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je u utorak da gradska uprava planira da u svakoj beogradskoj opštini uspostavi “Biznis inkubator” kao mesto koje će mladima koji žele da pokrenu sopstveni posao, pružiti pravne usluge i pomoć u nabavci opreme i pronalaženju poslovnog prostora.

Kako je saopštila gradska uprava, Mali je na skupu “Mladi su uvek u modi”, koji je organizovan u Beogradu povodom 12. avgusta, Medjunarodnog dana mladih, rekao da gradska vlast radi na tome da se problem zapošljavanja mladih reši ili bar donekle ublaži.

“Biznis inkubator koji se nalazi ovde je mesto gde mladi mogu da dodju, dobiju poslovni prostor, opremu i sve moguće pravne usluge neophodne da svako ko ima ideju pokuša i da je ostvari. Usluge su besplatne i zato pozivam mlade da se u što većem broju jave na naredni javni poziv, iskoriste kapacitete koji se nude i pokušaju da svoje preduzetničke snove ostvare”, rekao je gradonačelnik.

Obeležavanje 12. avgusta, Medjunarodnog dana mladih, organizovao je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda a program je bio osmišljen tako da stavlja akcenat na kvalitetno provodjenje slobodnog vremena i na bitnost neformalnog obrazovanja radi lakšeg zapošljavanja mladih.

http://www.naslovi.net/2014-08-12/beta/biznis-inkubator-za-zaposljavanje-mladih-u-beogradu/11233943

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*