14.8.2014, Tanjug – Vučić: Bez Etihada bismo ugasili JAT

14.8.2014, Tanjug – Vučić: Bez Etihada bismo ugasili JAT

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbiji uplaćena milijarda dolara pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata kao pomoć budžetu i zahvaljujući tome Srbija do marata neće imati problema sa likvidnošću.

Vučić je obelodanio Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i najavio da će taj i drugi ugovori biti dostupni na veb portalu Vlade Srbije, pet minuta posle konferencije za novinare.

Premijer je detaljno predstavio Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta, istakavši prethodno da to čini zbog građana Srbije koji su, s obzirom na medijsku kampanju, s pravom počeli da sumnjaju da se iza tih ugovora nešto krije. On je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da će biti učinjeno sve kako bi se 2015. i 1016. godine smanjio trend zaduživanja Srbije.

Premijer je podsetio da je Vlada Srbije u prethodnih 110 dana zacrtale velike planove te da je dosta toga urađeno. “Želimo da Srbija bude uspešnija, naprednija i modernija zemlja. Naša zemlja je bila i dalje je u veoma teškoj situaciji i zbog toga smo krenuli u neophodne reforme. Doneli smo zakone o radu PIO, stečaju, privatizaciji ali i seta važnih medijskih zakona usklađenih i harmonizovanih sa EU i po standardima i princima EU”, rekao je premijer.

Foto Tanjug/T. Valič

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*