18.8.2014, NIAR – BAJRAM HALITI, PREDSEDNIK NOVINSKKO INFORMATIVNE AGENCIJE ROMA, UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PORODICI ABAZI

18.8.2014, NIAR – BAJRAM HALITI, PREDSEDNIK NOVINSKKO INFORMATIVNE AGENCIJE ROMA, UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PORODICI ABAZI

BEOGRAD, 18. avgust 2014.god (NIAR) – Bajram Haliti je uputio danas telegram saučešća porodici Abazi u kome je izrazio saučešće povodom smrti Ćerima Abazija lidera Egipćana i člana državne delegacije Republike Srbije u Rambujeu 1999. godine.

Pootovana porodico Abazi, „sa dubokom tugom i žalošću primili smo vest o smrti  Ćerima Abazija lidera Egipćana, čoveka koji je predstavljao simbol mira, tolerancije i zajedničkog suživota svih naroda i narodnosti na Kosovu i šire. Otišao je čovek koji je za sobom ostavio velika dela kako za svoj narod balkanskih Egipćana, tako i za celo čovečanstvo.

,,Poštovana porodico Abazi, u ovom izuzetno bolnom trenutku, želim sa Vama podeliti tugu i prazninu koja ostaje Ćerimovim odlaskom, te Vam u svoje lično ime i ime Novinsko informativne agencije Roma upućujem izraze najiskrenijeg saučešća.“

Svoju privrženost ljudskim demokratskim principima i jasnoj viziji romskog puta u novom milenijumu Ćerim Abazi je demonstrirao aktivnim učešćem u borbi za ravnopravnost,  mir, slobodu, ljubav  i razumevanje.

Haliti je istakao da odlazak lidera balkanskih Egipćana Ćerima Abazija predstavlja veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za celokupnu nacionalnu zajednicu blaknskih Egipćana u svetu.

U redovima balkanskih Egipćana je ostalo jedno prazno mesto – tvoje Ćerime Abazi. Balkanski egipćani idu dalje, to si ti tražio od njih – tužni su što te nema, ali su i ponosni što su te imali – zaključio je Haliti.

S poštovanjem,

Bajram Haliti

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*