26.8.2014, Sve vesti – Gojković: Demokrate gube i poverenje koalicionih partnera

26.8.2014, Sve vesti – Gojković: Demokrate gube i poverenje koalicionih partnera

Demokratska stranka, osim gubljenja poverenja građana Vojvodine, gubi i podršku koalicionih partnera, smatra Maja Gojković, predsednica srpskog parlamenta i član predsedništva SNS.

“Srpska napredna stranka je predlogom da se kao prelazno rešenje formira koncentraciona vlada u AP Vojvodini pokazala politički sluh nudeći formiranje vlade svih parlamentarnih stranaka koja bi se posvetila rešavanju mnogih ekonomskih, privrednih i političkih problema””, rekla je Gojković za današnje “Novosti”.

Na pitanje da je šef diplomatije Ivica Dačić rekao da postoji spremnost za promenu Ustava, Gojković je odgovorila da je to dugoročan proces.

“Predlog za promenu Ustava se ne pravi preko noći i sigurno će proći još dosta vremena dok se ne nađe pred parlamentom. Za izmenu Ustava je predviđena veoma složena procedura, tako da parlament nije jedino mesto u kojem će doći do odluke. Prethodno je potrebno da se usaglase brojni politički činioci. Svoj stav iznose i građani na referendumu, ali pre toga predstoje i rad i razmišljanje u kojim sve delovima treba menjati Ustav – od promena broja poslanika u parlamentu i drugih važnih političkih reformi koje Srbiji slede”, objasnila je Gojković.

http://www.svevesti.com/a272465-gojkovi%C4%87-demokrate-gube-i-poverenje-koalicionih-partnera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*