5.8.2014, Sve vesti – Vučić: Stiglo milijardu dolara iz Emirata za penzije, plate, kredite

5.8.2014, Sve vesti – Vučić: Stiglo milijardu dolara iz Emirata za penzije, plate, kredite

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u emisiji B92 da je ovih dana stigla milijarda dolara iz UAE za popunjavanje državnog budžeta – penzije i plate, kao i za pokrivanje nekih kredita. Vučić je rekao i da će solidarni porez biti ukinut u septembru.

Prema njegovim rečima, plate u javnom sektoru i penzije porašće kad dođe do povećanja proizvodnje od tri odsto, rasta BDP i kad “budemo zaradili dovoljno”.

Vučić je rekao da su javne finansije dovedene do ruba propasti, ističući da razume mere koje je hteo da preduzme bivši ministar finansija Lazar Krstić, uključujući smanjenje penzija od 20 odsto i plata u javnom sektoru od najmanje 15 odsto, ali bi one, prema njegovim rečima, bile “neka vrstu šok terapije” koju građani Srbije ne bi mogli da prežive.

Vučić je ocenio da će ova vlada posle preduzetih mera “stradati” u političkom smislu, ali da se bori za ljude, narod i budućnost.

– Mi smo napravili plan koji smo ispunili skoro u potpunosti, svi ga podržavaju, i Svetska banka i MMF i šef Misije EU u Srbiji Majkl Devenport – istakao je on.

Premijer je poručio da će Srbija, ukoliko sve predviđene mere budu i ispunjene, za dve godine biti normalna zemlja.

http://www.svevesti.com/a271403-vu%C4%8Di%C4%87-stiglo-milijardu-dolara-iz-emirata-za-penzije-plate-kredite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*