09.9.2014, Naslovi – Vučić očekuje da će sa premijerom Kine dogovoriti prugu

09.9.2014, Naslovi – Vučić očekuje da će sa premijerom Kine dogovoriti prugu

TJENDJIN/BEOGRAD, 9. septembra 2014. (Beta) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Tjendjinu da je sa predstavnicima kineske kompanije CRČ razgovarao o izgradnji pruge Beograd – Budimpešta i izrazio očekivanje da će to biti dogovoreno tokom njegovog susreta sa premijerom Kine Li Kećijangom.

“Razgovarali smo sa predstavnicima kompanije CRČ (Ćina Railway Construction Corporation) koja treba da izgradi prugu Beograd – Budimpešta i očekujem da to u sredu bude dogovoreno sa premijerom Lijem. Postoji saglasnost da gradimo brzu prugu od 300km na sat”, rekao je Vučcih, prenosi se u saopštenju Vlade Srbije.

Premijer Srbije dodao je i da je kineska strana obećala da će udovoljiti zahtevu Srbije da izgradnja ne traje duže od tri godine, ali je naveo da su problem državne garancije zbog čega se traže različiii koncepti kao što su privatno javno partnerstvo, koncesije i drugi, kako bi se što manje otperetio javni dug.

Vučić je još rekao da će kineskog premijera pozvati da poseti Beograd i da organizuje skup 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

http://www.naslovi.net/2014-09-09/beta/vucic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*