1.9.2014, Dnevnik – Vučić: Unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Kanade

1.9.2014, Dnevnik – Vučić: Unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Kanade

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Kanade Džonom Berdom i tokom susreta istakao da dve zemlje imaju izuzetno dobre odnose, ali da je neophodno unapređivanje dalje saradnje, posebno na polju ekonomije.

Premijer je podsetio na značaj Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji iz 2012. godine, na osnovu kojeg je započeto više projekata kanadskih kompanija u Srbiji, naročito iz oblasti energetike.

Potpisivanje današnjeg Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja dodatno će doprineti unapređenju privredne saradnje dve zemalja i podstaći nova ulaganja kanadskih kompanija, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić upoznao je ministra Berda i sa ekonomskim reformama i predstojećim merama koje Vlada Srbije planira da sprovede i obavestio kanadskog ministra o napretku Srbije u procesu evropskih integracija.Premijer je zahvalio na pomoći koju je Kanada uputila Srbiji za poplavljena područja.

Ministar Berd je izjavio da odnose dve zemalja treba jačati na najvišem političkom i ekonomskom nivou, dodavši da Kanada razume spoljno-političku poziciju Srbije u odnosu na EU i Rusiju, posebno u kontekstu ukrajinske krize.Kanadski ministar je tokom ove posete Srbiji obišao poplavljena područja i najavio mogućnost upućivanja novog kontingenta pomoći.

(Tanjug)

http://www.dnevnik.rs/politika/vucic-unaprediti-ekonomsku-saradnju-srbije-i-kanade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*