12.9.2014, Kurir info – Vučić: Kina uvažava Srbiju kao značajnu zemlju na mapi sveta!

12.9.2014, Kurir info – Vučić: Kina uvažava Srbiju kao značajnu zemlju na mapi sveta!

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na završetku dvodnevne posete Kini, da je Srbija postala značajna zemlja na svetskoj mapi i da se o njoj u najmnogoljudnijom zemlji sveta govori sa ozbiljnim uvažavanjem.

“Posebno su zainteresovani za luku u Srbiji gde bi mogla da se napravi slobodna ekonomska zona u koju bi oni dovodoli investitore pa bi se sklapali telefoni, pravile neke nove maašine. Mi bismo to mogli da izvozimo i u zapadnu Evropu ali i na istočno tržište”, kazao je Vučić.

Premijer Srbije je pre odlaska iz Pekinga danas posetio telekomunikacionu kompaniju Huavej i Razvojnu banku Kine. Tokom Vučićeve dvodnevne posete Kini dogovoreno je da premijer Kine Li Kećang u decembru dođe u Srbiju kada će Beograd ugostiti i lidere 16 država centralne i istočne Evrope na samitu koji će zajednički organizovati Srbija i Kina.

“To će biti prvi dolazak kineskog premijera u Srbiju posle 30 godina. Punih 40 godina nismo bili domaćin takvog skupa. Njegovo održavanje pokazuje da postajemo važan faktor i da smo vođenjem nezavisne i principijelne politike, uspeli da dobijemo podršku Kine i drugih država”, kazao je juče Vučić.

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/vucic-kina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*