22.9.2014, Vesti online – Nikolić i Vučić nisu u svađi: “Nema boljih da obavljaju naše funkcije”

22.9.2014, Vesti online – Nikolić i Vučić nisu u svađi: “Nema boljih da obavljaju naše funkcije”

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da između njega i premijera Aleksandra Vučića ne postoje svađe i da niko u Srbiji ne bi mogao bolje od njih dvojice da obavlja te odgovorne funkcije.

“Nas dvojicu stalno pokušavaju da posvađaju. Kako mogu da poželim zlo nekome koga doživljavam kao sopstvenog sina? Mi radimo zajedno već 22 godine. Ono što bi moglo da nas posvađa, bio bi, recimo, različit odnos prema pitanju Kosova i Metohije, ali tu razlika nema”, kazao je Nikolić za televiziju Pink.

Nikolić povodom njegovih mogućih svađa sa Vučićem: Kako mogu da poželim zlo nekome koga doživljavam kao sopstvenog sina?

On je ocenio da Srbija neće u skorije vreme postati članoca EU, ali da u međuvremenu mora da se radi na konsolidaciji pravosuđa, finansija, borbi protiv kriminala i korupcije.

“Ova vlada ima zadatak da uredi državu. Nisam veliki optimista po pitanju ulaska u EU. Možda se to neće desiti ni tokom sledeća dva mandata, ali to vreme moramo iskoristiti za konsolidaciju države”, rekao je Nikolić i najavio da će odraditi pun petogodišnji  predsednički mandat, a da će se o eventualnom ponovnom kandidovanju na izborima za predsednika, konsultovati sa članovima porodice kao i sa političkim saradnicima.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/435367

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*