24.9.2014, Naslovi – Devenport: Nadam se da će Srbija poslati pozitivnu poruku

24.9.2014, Naslovi – Devenport: Nadam se da će Srbija poslati pozitivnu poruku

BEOGRAD, 24. septembra 2014. (Beta) – Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izrazio je u sredu nadu da će Srbija u nedelju, 28. septembra, kada bi trebalo da bude održana Parada ponosa, poslati vrlo pozitivnu poruku tolerancije i različitosti.

“Ostvarivanje jednakih mogućnosti za sve mora da postane deo kulture, sistema vrednosti, normi i ustaljenog načina ponašanja”, rekao je Devenport na konferenciji za novinare u Medija centru na kojoj je predstavljena kampanja “Diskriminacija nije šala” u okviru projekta “Sprovodjenje antidiskriminacionih politika”, koji finansira EU.

Devenport je istakao da svaka institucija mora da sprovodi politiku nulte tolerancije prema diskriminaciji, a obrazovni sistem mora da uvrsti u svoj obrazac rada pristup da je zabrana diskriminacije zakonska obaveza svkog pojedinca ali i vrednost koju bi trebalo negovati, štititi i jačati.

“Dokle god nečija lična osobina služi kao razlog da se ta osoba stavlja u nepovoljniji položaj institucije koje štite ravnopravnost i promovišu toleranciju imaju obavezu i dužnost da ukažu i informišu o borbi protiv diskriminacije, ali je obaveza i svih institucija da se bave tom tematikom”, rekao je Devenport.

http://www.naslovi.net/2014-09-24/beta/devenport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*