25.9.2014, NIAR – NAŠ KOLEGA ORFEJ HALITI OSVOJIO PRVO MESTO NA TURNIRU U KUGLANJU

25.9.2014, NIAR – NAŠ KOLEGA ORFEJ HALITI OSVOJIO PRVO MESTO NA TURNIRU U KUGLANJU

Zemun, 25.09, NIAR – U prestižnoj zemunskoj kuglani Colloseum, u utorak i sredu održan je turnir u kuglanju pod nazivom Colloseum bowling turnir na kojem je naš kolega Orfej Haliti osvojio prvo mesto.

ZDKoloseum3

NIAR: Kakav je osećaj pobediti na ovakvom turniru?

Orfej Haliti: Jako lep, jer ovo je bio jedan od jačih turnira. I Inače se u Colloseumu okupljaju najbolji kuglaši u Beogradu pa je tako bilo i na ovom turniru. Verovao sam u sebe i znao sam da ću osvojiti visok plasman, ali da budem iskren nisam mislio da će to biti zlatna medalja i pehar. Međutim iz kola u kolo nekada jedva, a nekada ubedljivo, ali dobijao sam protivnike i tako do finala. U finalu su odlučivale nijanse.

NIAR: Kada nalaziš vremena pored rada u Novinsko informativnoj agenciji Roma i da studiraš i da se baviš kuglanjem?

Orfej Haliti: Pa kada ću, ako ne sada. Imam 28 godina i u punoj sam snazi. Malo sam usporio sa studijama prava, ali polako ih privodim kraju, radim u NIAR, vodim računa o tehnici na Internet radiju Sara i pišem putopise, a da bih ostao u formi bavim se kuglanjem. Za mene je to sjajan sport jer kombinuje angažovanje mišića celog tela i mentalnu smirenost jer bez koncentracije, tehnike i preciznosti nema uspeha u kuglanju.

ZDKoloseum2

NIAR: Da li si imao nekada neprijatnosti ili nelagodu jer si Rom u sportu u kojem su najzastupljeniji pripadnici drugih naroda?

Orfej Haliti: Ne. U svakom narodu ima po nekoliko procenata ajde da kažemo nepredvidljivih da ne upotrebimo neku težu reč, ali ne mogu da kažem da sam ikada osetio u mom okruženju problem jer pripadam Romima. Moji najbolji drugovi su Srbi. Ali na ovom turniru nije Rom pobedio Srbe. Ovde je Orfej Haliti pobedio u kuglanju svoje drugove i konkurente u kuglanju. Ništa više ni manje od toga.

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*