29.9.2014, B92 – Žandarme će verovatno suspendovati

29.9.2014, B92 – Žandarme će verovatno suspendovati

Beograd – Ministar Stefanović izjavio da su brata premijera Aleksandra Vučića prebili žandarmi iz niškog odreda Žandarmerije i dodao da je pokrenuta istraga o tom slučaju “Verovatno ćemo ih suspendovati do kraja istrage”, rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbije, gde je potpisan sporazum o borbi protiv narkotika.

Ministar je dodao da je razgovarao s jedinicom Žandarmerije iz Niša i da nema opravdanja za takvu reakciju, jer se na snimku jasno vidi da Vučićev brat Andrej i druga dvojica prebijenih nisu pružali otpor.

“U konsultacijama sa komandantom Žandarmerije i direktorom policije naredio sam sprovođenje istrage. Imaćemo izveštaj šta se dogodilo i verovatno ćemo suspendovati te ljude do završetka istrage. Samo moramo da identifikujemo, na osnovu snimka, svakog ko je u njemu učestvovao”, rekao je Stefanović novinarima i istakao da će se MUP truditi da sve slične slučajeve reši.

Stefanović nije želeo da otkriva detalje u vezi s incidentom koji se dogodio juče tokom Parade ponosa, navodeći jedino da je reč o jedinici iz Niša, a da će sve ostale informacije dati kada bude bila završena kompletna istraga.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=09&dd=29&nav_category=11&nav_id=905413

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*