29.9.2014, Sve vesti – Vučić: Srbija poštuje prava svih ljudi

29.9.2014, Sve vesti – Vučić: Srbija poštuje prava svih ljudi

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je svima koji su omogućili da Parada ponosa prođe bez incidenata i istakao da je država pokazala da poštuje prava svih ljudi u Srbiji. Nije počinjeno nijedno krivično delo tokom Parade, rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je građanima što su ozbiljnošću i odgovornošću tokom održavanja Parade ponosa pokazali da razumeju poziciju u kojoj se Srbija nalazi.

Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare podsetio da su u subotu uveče demonstrirali desničari, a danas pripadnici i simpatizeri gej populacije, i da nijedno staklo nije polomljeno.

“Ne postoji, bar ne do sada, nijedna krivična prijava, sem više prekršaja koji su izvršeni i to treba da svima služi na čast”, rekao je Vučić i naglasio da nikada nije krio da su za njega postojale važnije teme od Prajda.

Premijer je zahvalio građanima, a posebno Beograđanima, jer su, kako je naveo, s velikom ozbiljnošću, ljubavlju prema svom gradu i odgovornošću pokazali da razumeju u kojoj je poziciji Srbija istovremeno poštujući različitosti.

“U Beogradu danas nije razbijeno nijedno staklo, a za to su zaslužni ne samo organi bezbednosti, jer se pokazalo da država može, hoće i ume da poštuje Ustav i zakone, već pre svega zahvalnost dugujemo vićinskom delu naroda koji je pokazao veliku odgovornost i uglavnom su se sklonili s ulica kako bi omogućili održavanje Parade ponosa”, rekao je premijer.

http://www.svevesti.com/a274204-vu%C4%8Di%C4%87-srbija-po%C5%A1tuje-prava-svih-ljudi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*