1.10.2014, Blic – Vučić: Sve obaveze na putu ka EU ispunićemo do kraja 2018.

1.10.2014, Blic – Vučić: Sve obaveze na putu ka EU ispunićemo do kraja 2018.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija čini sve za dobrobit svojih građana, zbog čega je uveren da zemlje članice neće biti u mogućnosti da odbiju da prihvate Srbiju kao punopravnu članicu EU.

Vučić je rekao da je put evropskih integracija, bez dvoumljenja, najbolji mogući za Srbiju, a da odluku EU očekuje možda i posle pet godina mandata nove Evropske komisije.

– Čuli smo izjavu Johanesa Hana juče da nema šanse za Srbiju da postane članica EU u narednih pet godina. Nije veliko iznenađenje, očekivali smo tu odluku, ali ćemo svakako nastaviti sa reformama, nastaviti naš put ka EU i učiniti najbolje sa svim našim obavezama pre kraja 2018, početkom 2019. i onda će sve biti u rukama drugih – rekao je Vučić na četvrtom Beogradskom bezbednosnom forumu, čiji je Tanjug medijski pokrovitelj.

Premijer je istakao da će Srbija svoj put ka EU nastaviti bez obzira na razočarajuće stavove koje dolaze iz Brisela, kao i umora od širenja koji vlada u pojedinim zemljama članice.

On je naveo da Srbija ima svoje obaveze koje će ispuniti ne zbog EU, već zbog Srbije i građana Srbije, i da zato mora da se bavi teškim poglavljima 23 i 24, za koje se nada da će biti otvoreni početkom iduće godine.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/499011/Vucic-Sve-obaveze-na-putu-ka-EU-ispunicemo-do-kraja-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*