1.10.2014, NIAR – JAVNA DEBATA ROMA U VRANJU

1.10.2014, NIAR – JAVNA DEBATA ROMA U VRANJU

Beograd, 1.10.2014. god (NIAR) – Dana 01.10.2014. godine u Vranju je održana javna debata na temu : ,,Kljucni nalazi godisnjih izvestaja Zastitnika gradjana i Poverenika za informacije od javnog znacaja i zastitu podataka o licnosti iz ugla lokalne zajednice,, Ispred Nacionalnog Saveta romske nacionalne manjine Srbije i Saveza drustava Roma Republike Srbije učestvovali su: Debatu su master pravnik Nenad Tairovic i pravnik Miroljub Demkovic.

Takodje treba napomenutida su na javnoj debati ucestovali g-din Sasa Jankovic – Zastitnik gradjana Republike Srbije, Poverenik za informacije od javnog znacaja i zastitu podataka o licnosti g-din Rodoljub Sabic, predsednica Drustva sudija Srbije g-dja Dragana Boljevic.

Nenad Tairovic i Miroljuba Demkovic preneli su zahvalnost Roma Republike Srbije Zastitniku gradjana g-dinu Sasi Jankovicu i g-dinu Rodoljubu Sabicu za mere i radnje koje preduzimaju iz svoje nadleznosti u okviru svojih javnih funkcija, a u cilju zastite i ostvarivanja Ustavom zajamcenih prava Roma u R. Srbiji.

Nenad Tairovic i Miroljub Demkovic postavili su pitanje predsednici Drustva sudija Srbije g-dji Dragani Boljevic, zbog cega u redovima nosioca sudijske funkcije u Srbiji nema zastupljenih pripadnika romske nacionalne manjine, ako se zna da u Srbiji ima vise od 20 Romkinja/Roma koji su zavrsili pravni fakultet sa prosecnom ocenom vise od 8,00 i sa polozenim pravosudnim ispitom.

Nenad Tairović, master pavnik

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*