12.10.2014, Vesti online – Predsednik opominje Evropu, proziva Amere i zaklinje Rusiji

12.10.2014, Vesti online – Predsednik opominje Evropu, proziva Amere i zaklinje Rusiji

Evropa će sigurno pokušati da “još snažnije zahteva od Srbije da uvede sankcije Rusiji, i moguće u najskorije vreme”, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu TV Rusija. Nikolić se osvrnuo i na loše poznavanje isotrije i geografije u nekim državama, a izneo i osećanje o povezanosti sa Rusijom. 

Ne znaju oni kakvi su Srbi, opominje predsednik Tomislav Nikolić “Evropa insistira na tom delu sporazuma o pristupanju EU koji se tiče spoljne politike. Ali, uvek postoje izuzeci. U suštini, Evropa nema zajedničku spoljnu politiku ni o jednom pitanju”, rekao je Nikolić u intervjuu, objavljenom kasno sinoć. On je kao primer naveo priznanje Kosova i Metohije.

 “Ako postoje izuzeci, oni treba da budu za sve, pa i za Srbiju, a Srbija će ispuniti sve normalne uslove da bi postala član EU”, rekao je srpski predsednik.

 Na pitanje da li se boji da će takvim izjavama rastegnuti ulazak Srbije u EU, Nikolić je odgovorio negativno. On je rekao da Srbija nije podeljena kao Ukrajina, gde je, po njegovim rečima, deo za ulazak u EU a deo za Rusiju, i da Srbija želi da bude i sa EU i sa Rusijom.

 “I to treba da nam omoguće i Rusija i EU. U protivnom slučaju – oni ne znaju kakvi su Srbi”, naveo je Nikolić.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/440371/Predsednik-opominje-Evropu-proziva-Amere-i-zaklinje-Rusiji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*