13.10.2014, NIAR – Putin je dobrodošao, EU ostaje strateški cilj

13.10.2014, NIAR – Putin je dobrodošao, EU ostaje strateški cilj

Vučić je izjavio da se privredni i ekonomski oporavak zemlje zasniva na političkoj stabilnosti, te da je stoga veoma važna i nacionalno odgovorna i balansirana spoljna politika.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se privredni i ekonomski oporavak zemlje zasniva na političkoj stabilnosti, te daje stoga veoma važna i nacionalno odgovorna i balansirana spoljna politika.

Vučić je, povodom dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, rekao u emisiji “Teška reč” na TV Pink da Vlada Srbije i predsednik Tomislav Nikolić vode računa kakve će signale tom prlikom poslati.

On je ponovio da je pozicija Srbije jasna – da Srbija ide ka EU, da je to strateški cilj, ali i da ne uvodi sankcije Rusiji iz više razloga, a ekonomski su među značajnijim.

“Važno je da je Srbija mesto u koji svi dolaze i na to smo ponosni”, rekao jeVučić.

On nije hteo da odgovori na pitanje da li su postojali pritisci da Putin ne dođe uBeograd, precizirajući da o tome ne bi govorio i da ih je bilo.

“Nečasni su ljudi koji privatne razgovore zloupotrebljavaju”, rekao je Vučić.

“Građani će moći da vide svoju vojsku i za šta izdvajaju novac, to je vojska koja je uvek bila prva kad su se dešavale poplave, koja je relativno dobro opremljena i naoružana, u poređenju sa zemljama u orkuženju”, rekao je Vučić.

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*