17.10.2014, NIAR – NAPETOST NA KOSOVU I METOHIJI

17.10.2014, NIAR – NAPETOST NA KOSOVU I METOHIJI

Kosovska Mitrovica, 17.10, NIAR – Jutros je u Kosovskoj Mitrovici održan vanredni političko bezbednosni sastanak predstavnika četiri opštine sa severa KiM sa predstavnicima regiona Kosovske policijske službe (KPS) sever, u prisustvu misija zaduženih za bezbednost u pokrajini.

Obzirom na pogoršanje bezbednosne situacije u opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan, koja je deo organizovane i sinhronizovane provokacije, započete na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu, od KPS-a je zatraženo ozbiljno angažovanje na zaštiti srpskog naroda i obezbeđivanje bezbednosti svim građanima  koji žive na teritoriji opština koje se graniče sa opštinama sa većinskim albanskim stanovništvom.

Građani Kosovske Mitrovice i Zvečana  uplašeni su i uznemireni poslednjim demonstracijama mržnje i netolerancijom koje upućuju i podsećaju na pogrom od 17.03.2004. godine.

Zaključeno je da će policija u skladu sa novonastalom situacijom izraditi i sprovesti odgovarajuće operativne planove, a od tužilaštva  se očekuje da procesuira sve organizatore, učesnike i izvršioce remećenje javnog reda i mira,kako bi se sprečile nacionalističke pobude stvaranja velike Albanije i oblike radikalnog islamizma koji iz dana u dan jača na Kosovu i Metohiji. Predstavnici lokalnih samouprava će nastaviti da podržavaju rad KPS region sever u naporima da se obezbedi sigurno i mirno okruženje za život srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na teritoriji četiri opštine na severu KiM.

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*