18.10.2014, Tanjug – Mali čestitao jubilej Domu omladine

18.10.2014, Tanjug – Mali čestitao jubilej Domu omladine

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je danas Domu omladine jubilej – 50 godina postojanja i rada sa mladima iz Srbije i Beograda, u ime Grada Beograda i u svoje lično ime, šaopšteno je iz gradske kancelarije.

U saopštenju je navedeno da je Dom omladine imao veliki uticaj na generacije koje su u njemu odrastale i veoma je značajno što danas ova kulturna ustanova može da se pohvali sa 50 godina postojanja.

“Važno je da mladi ljudi imaju prostor gde mogu kvalitetno da provode vreme i da uživaju u kulturnim događajima.

Znam da imate veliki kreativni potencijal, a na nama je da vam damo podršku da taj potencijal i razvijete. Verujem da će kulturne manifestacije zauzimati sve značajniju ulogu u društvenom životu našeg grada”, navodi se u čestitki.

Dom omladine je otvoren 18. oktobra 1964, a njegova misija je uglavnom usmerena na mlade. Ova institucija je godinama pokretač raznih kulturnih dešavanja u Beogradu, Srbiji i regionu, piše u saopštenju.

Današnji Dom omladine Beograda ima preko 1.600 programa godišnje i više od 400.000 posetilaca na svojim programima. U ovoj kulturnoj instituciji se odvijaju muzički, filmski, tribinski, likovni, edukativni i pozorišni programi, koji su često besplatni.

http://www.tanjug.rs/novosti/149652/mali-cestitao-jubilej-domu-omladine.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*