19.10.2014, Sve vesti – Dačić: Srbija za dijalog, ali nema s kim

19.10.2014, Sve vesti – Dačić: Srbija za dijalog, ali nema s kim

Dve godine od početka dijaloga Beograda i Prištine Ivica Dačić, aktuelni ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpisnik sporazuma Beograda i Prištine, izjavio je da Srbija želi da nastavi te razgovore, ali da nema sa kim to da učini.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, izjavio je u nedelju, povodom dve godine od početka dijaloga Beograda i Prištine na nivou premijera, da Srbija želi da nastavi te razgovore, ali da nema sa kim to da učini.

 “Ističem da Srbija želi nastavak dijaloga i potpunu implementaciju svih sporazuma. Nismo sporna strana, čekamo konstituisanje vlasti u Prištini, jer druge strane za primenu sporazuma nema”, rekao je za agenciju Beta Dačić, koji se kao premijer Srbije od 19. oktobra 2012. kada je “pod velom tajne” počeo dijalog, sa Hašimom Tačijem sastao 40-ak puta.

Prema njegovim rečima, veliki doprinos dijaloga je to što je na Kosovu došlo do smirivanja tenzija, a osnovna vrednost Zajednica srpskih opština, čije je osnivanje zbog Prištine u zastoju.

“Srbija prvi put nije obeležena kao uzrok krize, dobila je najpozitivnije ocene za doprinos u dijalogu i da nije bilo uspeha, Srbija na evropskom putu ne bi toliko odmakla – ne bi dobila pozitivnu ocenu za otvaranje pregovora za članstvo u EU”, kazao je Dačić koji je i ministar spoljnih poslova.

http://www.svevesti.com/a275254-da%C4%8Di%C4%87-srbija-za-dijalog-ali-nema-s-kim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*