20.10.2014, Aljazeera – Bandić i ostali osumnjičeni pred Uskokom: Istražitelji su satima tragali za dokazima koji Bandića i saradnike mogu povezati s korupcijom

20.10.2014, Aljazeera – Bandić i ostali osumnjičeni pred Uskokom: Istražitelji su satima tragali za dokazima koji Bandića i saradnike mogu povezati s korupcijom

Smješeći se okupljenim novinarima zagrebački gradonačelnik odvezen je policijskim vozilom nešto prije 20 sati iz sjedišta Državnog odvjetništva u Gajevoj ulici u Zagrebu nakon što je pred Uskokovim istražiteljima večeras odbacio bilo kakvu povezanost s korupcijom u Gradskoj upravi i Zagrebačkom Holdingu, zbog čega je u nedjelju uhapšen sa svojim najbližim saradnicima.

„Vi znate da ja, iako bih vrlo rado s vama podijelio ovo o čemu se radi, ali znate da me zakon priječi i ne mogu. Ne mogu vam reći na koji način i kako smo se branili jer to predstavlja odvjetničku tajnu. Ono što mogu reći je da je porekao kompletan učin kaznenih djela koje mu se stavljaju na teret“, kazao je Bandićev advokat Krešimir Krsnik.

Ponovio je raniju ocjenu da je hapšenje zagrebačkog gradonačelnika trebalo skrenuti pažnju s „povijesnog suđenja koje se vodi u Njemačkoj“, misleći pritom na postupak protiv jugoslovenskih, ali i hrvatskih špijuna Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Iako je kazao da sada još nije poznato hoće li tužiteljstvo protiv Bandića pokrenuti istragu i zatražiti pritvor iz neslužbenih izvora bliskih istrazi se doznaje da će Uskok za Bandića, nakon još jedne noći u policijskom pritvoru na Oranicama, zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Na pitanje ima li Bandić razloga za zadovoljstvo, Krsnik je kazao da, uprkos novinarske zantiželje, o tome ne može razgovarati na taj način. No, i kada je nakon cjelodnevnog pretresa svog ureda u Gradskom poglavarstvu oko 18:30 sati dovođen u sjedište Uskoka, Bandić za razliku od ostalih osumnjičenika nije prekrivao lice ili se pokušavao skriti od novinara i objektiva.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bandic-i-ostali-osumnjiceni-pred-uskokom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*