20.10.2014, Sve vesti – Odložena poseta Edija Rame

20.10.2014, Sve vesti – Odložena poseta Edija Rame

Poseta premijera Albanije Edija Rame Beogradu, zakazana za 22. oktobar, je odložena, saopšteno je iz Vlade Srbije. Kako “Blic” saznaje do posete će doći 10. novembra. 

U zajedničkom saopštenju predsednika Vlade Srbije i Albanije stoji:

“Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u popodnevnim satima sa Predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom. Dvojica premijera saglasili su se da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni. I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali, ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti”, naglasili su sagovornici.

Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima izmedju Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama isatkli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28.avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Zaključeno je da zvaničan susret bude održan 10. novembra u Beogradu.

http://www.svevesti.com/a275262-odlo%C5%BEena-poseta-edija-rame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*