25.10.2014, Sve vesti – Rasprava DS i Vučića

25.10.2014, Sve vesti – Rasprava DS i Vučića

Vučić je DS-u poručio da je iza sebe ostavio katastrofu u srpskoj ekonomiji, ali da će Vlada koju predvodi napraviti od Srbije bolje mesto za život.

Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović ocenio je danas da su rešenja koje predlaže Vlada Srbije destruktivna, bez bilo kakvih efekata i da je deficit budžeta iznad 2,5 milijarde evra, zbog čega je zamolio predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da, dok je najjači, nešto promeni i odmah napusti tu funkciju.

Smanjivanjem plata i penzija smanjiće se potrošnja, poreski prihodi, izdavanja za PIO fond, smanjiće se proizvodnja i nastaviće se propast srpske privrede, rekao je Stefanović u Skupštini Srbije.

Samo je PDV manji za 32 milijarde, a porez na dohodak građana za 4,1 milijarde. Kako kad ste povećali zaposlenost, upitao je Stefanović i napomenio da je javni dug države 22,4 milijardi evra, ili 71 odsto BDP.

Često spominjete filmske i sportske metafore. Ima jedan bivši predsednik države koji je to rado voleo da čini, a znate gde je sada. Ne slažem se ni da imamo Mesija, niti da ste vi mesija, rekao je Stefanović obraćajući se premijeru Aleksandru Vučiću.

Dok vas slušam, rekao je on, voleo bih da živim u Srbiji koju vi predstavljate, zemlju vaših ministara i prijatelja, obezbeđenu, situiranu sa kontrolisanim informacijama i
ružičastim naočarima.

Neću da aboliram greške DS iz prošlosti, ali mene jutros nije zvala nijedna majka da pita da li moram da glasam za ove zakone, jer zna da neću, rekao je Stefanović.

Smanjili ste penzije za 680.000 penzionera. Ne treba Merkel ili Putin da nam kažu da je sjajna reforma zakon o radu, jer neće oni živeti ovde. Tajkuni, nemojte njih, svi su danas potpuno iza vas. Šta god da im kažete, uradiće i stoj na glavi, naglasio je Stefanović.

Stefanović je citirao delove izjave Vučića, funkcionera SNS i ministara u Vladi Srbije da penzije neće biti smanjivanje.

Građani su sve više nezadovoljni vašim radom, mora neko to da vam kaže, i molim vas dok ste najjači da nešto promenite i odmah napustite mesto premijera, zaključio je Stefanović.

Vučić je istakao da nikada nije rekao da je Mesi, niti mu je padalo na pamet da prihvata mesijansku ulogu, ali je Stefanoviću obećao da će živeti u Srbiju koja će biti bolje mesto za život, jer će to Vlada Srbije obezbediti.

Ostavili ste katastrofu u srpskoj ekomonomiji, nema temelja na kojima može da se gradi. Niko nije rekao da su stvari odlične, u Srbiji se živi teško i jedva krpi kraj sa krajem, rekao je Vučić.

Za razliku od vas, ja ne moram da uzmem ni dinar od tajkuna, a vi ste uzeli milione, rekao je Vučić i dodao: “Da ih pozovem došli bi svi, ali ne zovem ih”.

Vi ste ti koji ste smanjili penzije, plate, ukinuli radna mesta, budućnost naše dece, vi ste nas uvikli u krizu, ali mi ćemo vas iz nje izvući, naglasio je Vučić.

Malo vam je 14 godina na vlasti, pa i dalje vladate u Vojvodini i hoćete 40 godina, poručio je Vučić.

Mi smo na evropskom putu i nećemo da uvodimo sankcije Rusije, rekao je Vučić.

Očekivao sam i očekujem nezadovoljstvo ljudi mojim radom i ne znam da li se neko suočavao sa mržnjom sa kakvom se ja suočavam. Iz čistog mira mi pretuku brata, rekao je Vučić i naglasio da to neće promeniti njegov odnos prema merama koje se sprovodi.

Što se tiče moje ostavke, to je velika razlika između mene i vas. Pet meseci sam premijer, ali ne mislim da ostajem na vlasti bez podrške naroda. Vi ste pokazali da vam je važno da ostanete na vlast iako imate samo šest odsto. Obećavam da ću ozbilojno razmotriti vaš predlog, rekao je Vučić.

Stefanović je pohvalio Vučića na samokontroli, ali je naveo da ponekad iz njega izađe “ono radikalsko”.

Ako smo mi na vlasti 14 godina, onda ste vi osam. Vas ne treba da bude strah od mene, već od ovih što vam aplaudiraju, oni će prvi da vas sačekaju na krivini, kada krene da se kotrlja, dodao je Stefanović.

Odgovarajući Stefanoviću, Vučić je rekao da je pristojnost osnovna vrlina sa kojom neko treba da uđe u parlament i Vladu.

http://www.svevesti.com/a275601-rasprava-ds-i-vu%C4%8Di%C4%87a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*