26.10.2014, Tanjug – Vučić planira promene u januaru?

26.10.2014, Tanjug – Vučić planira promene u januaru?

BEOGRAD – Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru, saznaju Novosti, dok poslanik Srpkse napredne stranke Aleksandar Jovičić kaže da će rekonstrukcije svakako biti, ali da do toga neće doći sutra.

To je Jovičić rekao za B92, ne precizirajući kada bi to moglo da se desi.

Kako je rekao, SNS je, kada je došla na vlast, najavila proveru ministara za otprilike svakih šest meseci.

Na pitanje da li su, prema njegovom mišljenju, ministri imali dovoljno vremena da pokažu efikasnost, rekao je da do rekonstrukcije neće doći sutra, ali je ministrima poručio da paze.

Novosti pišu, pozivajući se na svoje izvore, da će do nove smene ministara doći u januaru.

Ukoliko se to desi, to će biti druge kadrovske promene otkako je formiran kabinet Aleksandra Vučića. U julu je ostavku podneo ministar finansija Lazar Krstić, pa je na njegovo mesto, 4. avgusta izabran Dušan Vujović, nakon čega je na upražnjeno mesto ministra privrede došao je Željko Sertić.

Kako pišu Novosti, Vučić je već naložio ministrima iz SNS da mu do novembra i šestomesečnog preseka rada Vlade dostave detaljne izveštaje o svojim rezultatima.

Posle analize rada naprednjačkih i nestranačkih članova kabineta, Vučić će razgovarati i s liderima koalicionih partnera o učincima njihovih ministara.

U skladu s tim izveštajima, o pozitivnim i negativnim poenima u radu svih resora u Nemanjinoj 11, predsednik Vlade će odluciti ko od ministara nije dobio prelaznu ocenu i predložice njegovu smenu.

Kako saznaju Novosti, on nije potpuno zadovoljan dosadašnjim rezultatima pojedinih članova svog tima i spreman je da ih smeni, ali će, ipak, sačekati još jednu detaljnu analizu učinjenog i propuštenog.

Na osnovu isplaniranog redosleda poteza, Vučić bi trebalo da sredinom januara, posle božićnih praznika, predloži novu rekonstrukciju kabineta.

Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi.

http://www.tanjug.rs/novosti/150732/vucic-planira-promene-u-januaru.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*