28.10.2014, Press online – TUŽITELJKA EULEKSA: Objaviću informacije o Kosovu od kojih će se tresti Evropa!

28.10.2014, Press online – TUŽITELJKA EULEKSA: Objaviću informacije o Kosovu od kojih će se tresti Evropa!

Britanska tužiteljka, koja je dobila sve sudske procese na Kosovu je rekla da su joj zvaničnici Euleksa poslali neko pismo optuživši je da je kršila osnovna ljudska prava.

Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamijeh izjavila je da će objaviti informacije o misiji Evropske unije na Kosovu koje će izazvati potres u EU, piše prištinski list Koha Ditore.

Šef Misije na Kosovu Gabrijel Meuči suspendovao tužiteljku Mariju Bami zbog tvrdnji koje je iznela, a u kojima je otkrila korupciju u Misiji EU na Kosovu.

Šef Misije je odluku o suspenziji potpisao pre nego što su u Kohi objavljeni navodi iz istrage, a Euleks je potvrdio da je suspenzija usledila zbog “curenja poverljivih informacija”.

Na suspenziju je sama Bami prethodno upozorila izjavom:

“Ako oni žele da me pretvore u Džulijana Asanža, dobiće takvu. Verujem da oni misle da sam ja pričala za Kohu ditore, ali sve što je objavljeno u Kohi je u domenu javnog informisanja”.Britanska tužiteljka, koja je dobila sve sudske procese na Kosovu je rekla da su joj zvaničnici Euleksa poslali “neko pismo optuživši je da je kršila osnovna ljudska prava”.

“Oni nisu mi pomenuli razloge ove suspenzije. Šef misije Gabriejl Meuči je potpisao papir a zamenik glavnog tužioca specijalnog tužilastva Džonatan Ratel mi je predao”, rekla je Bameih.Obrazlažući odluku o suspenziji iz Euleksa su poručili da je njome trebalo da se spreči dalje objavljivanje tajnih dokumenata, te da je odluka doneta pre nego što se tekst pojavio i prištinskom dnevniku, a “u iščekivanje jedne unutrašnje istrage uključujući protok osetljivog materijala”.

http://www.pressonline.rs/info/hronika/333654/tuziteljka-euleksa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*