30.10.2014, NIAR – OBJAVLJENI KONAČNI REZULTATI IZBORA ZA NACIONALNE SAVETE

30.10.2014, NIAR – OBJAVLJENI KONAČNI REZULTATI IZBORA ZA NACIONALNE SAVETE

Beograd, 30.10, NIAR – Republička izborna komisija je na svom sajtu objavila konačne rezultate izbora za Nacionalne savete nacinalnih manjina u Srbiji, koji su održani 26. Oktobra.

Romi su svoje glasove podelili na svih 10 predloženih lista, a najviše glasova je dobila lista Vitomira Mihajlovića “Romi za bolju budućnost”kojoj je pripalo 9 mandata. Slede: Romski glas za Evropu sa 5 mandata, Romi, građani i građanke Srbije – Srđan Šajn sa 4 mandata koliko je dobila i lista Pravda i istina za svakog Roma _ Tane Kurtić. Lista Savez za promene-ljudi po meri čoveka I Naša romska lista su osvojili po 3 mandata. Anglunile-napredak Dragoljuba Ackovića, Romi za Srbiju – Srbija za Rome i Asocijacija Roma Srbije Vladana Stanojevića su dobile po 2 mandata i na kraju je grupa birača Romi za Evropu sa 1 osvojenim mandatom.

Egipćani su birali između 3 liste, a poverenje su poklonili listi koju predvodi dosadašnji Predsednik NSEM, Agim Ajra, a koja se zvala “Za još bolju budućnost” koja je osvojila 10 mandata. Slede Zajedno za bolje sutra koja je osvojila 3 mandata I “Da se znamo” sa 2.

Kod Aškalija mandate su podelili lista Aškalije, ali zajedno Iljaza Ramadanovića sa 6 I lista Abedina, Dina Toplice, Aškalije za napredak sa 5 mandata, dok je lista Aškalije idemo dalje osvojila 3 I lista Aškalije za bolje sutra Zijadina Salihua samo 1 mandat.

Ove izbore je obeležila mala izlaznost birača (ispod 25 %).

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*