4.10.2014, Press online – Vulin: Evropa i Hrvatska da ne dozvole ustašku ideologiju

4.10.2014, Press online – Vulin: Evropa i Hrvatska da ne dozvole ustašku ideologiju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražo je danas od Evrope i Hrvatske da ne dozvole da se ustaška ideologija ikada i bilo gde pojavi i upozorio da bi onaj ko razbija ćiriličnu tablu razbijao i GLAVE dece naroda koji tim jezikom govori i piše.

“Onaj koji razbija ćiriličnu tablu samo zato što jedan narod baš tim jezikom govori i piše, razbijao bi i dečiju glavu samo da može i da se ne boji da će biti kažnjen”, rekao je Vulin nakon pomena na dečijem groblju u Sisku gde je sahranjeno oko 2.000 dece žrtava ustaškog logora u tom mestu od 1942. do 1945. godine.

“Tražim od Evrope, tražim od Hrvatske da ne dozvoli da se ustaška ideologija ikada i bilo gde pojavi i da ne zaboravi da onaj koji razbija ćiriličnu tablu jednog naroda razbijao bi glave dece tog naroda, samo da može i nemojmo čekati da pale knjige, da nekažnjeno pale ljude”, rekao je Vulin.

On je zamolio Evropu, istakavši da je nemoguće da u Evropi kojoj svi zajedno težimo, može biti mesta za ustaše, kao i da je nemoguće da u Hrvatskoj koju poštujemo za takve može biti mesta.

“Ne u ovom veku i ne na grobu ove pobijene dece”, rekao je Vulin i zamolio i Evropu i Hrvatsku da misle o tome.

“Evropa, u koju Srbija želi, i u kojoj je Hrvatska već, ne može biti slepa i gluva kada gleda kako se ustaška ideologija ponovo rodi, pojavi i progovori”, naveo je ministar.

On je u obraćanju okupljenima u zgradi “Kristalna kocka vrline”, a koja je nekad bila deo ustaškog logora, rekao da je malo naroda na svetu koji mogu da izbroje i nabroje toliko imena pobijene dece.

“Malo je naroda koji kao Srbi nikako da preguraju bar jednu generaciju u kojoj ne postoji bar jedna priča o detetu otetom iz majčinog naručja i ubijenog”, kazao je Vulin.

http://www.pressonline.rs/info/politika/329722/vulin-evropa-i-hrvatska-da-ne-dozvole-ustasku-ideologiju.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*