4.10.2014, Vesti online – Vučić: Nećemo biti najsiromašnija članica EU

4.10.2014, Vesti online – Vučić: Nećemo biti najsiromašnija članica EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu s predstavnicima omladine Evropske narodne partije iz 22 države Evrope koji borave u višednevnoj poseti Beogradu.

Srbija mora da zasluži status članice… Nećemo biti ni najsiromašnija članica EU, niti zemlja u kojoj su pravosuđe i zakoni na najnižem nivou: Vučić.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić je, govoreći o procesu pridruživanja Evropskoj uniji (EU), istakao da Srbija mora da zasluži status članice i da će zato svoje obaveze ispuniti.

“Nećemo biti ni najsiromašnija članica EU, niti zemlja u kojoj su pravosuđe i zakoni na najnižem nivou. Siguran sam da ste mogli da primetite pozitivne promene u Srbiji tokom vaše posete. Nije sve idealno, daleko od toga. Nismo najbolji na svetu, ali radimo najbolje što znamo i možemo”, rekao je Vučić, koji je, predstavljajući situaciju u zemlji, ocenio da je Srbija stub političke stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Podsetio je da je u poslednjih pet meseci donet niz reformskih zakona čiji je cilj poboljšanje ekonomske situacije u zemlji.

“Bićemo prva zemlja u jugoistočnoj Evropi koja je samostalno počela proces ekonomskih reformi. Ne radimo nešto što će nam na sledećim izborima doneti više glasova, već nešto što će doneti boljitak našoj zemlji. Radimo na tome da stvorimo dobru investicionu klimu i da privučemo što više stranih investicija”, naglasio je Vučić.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/438350/Vucic-Necemo-biti-najsiromasnija-clanica-EU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*