Imer Abu Muhammed Kajtazi – IZJAVA POVODOM INICIJATIVE O IMENOVANJU KOMESARA ZA ROME NA NIVOU EVROPSKE UNIJE

Imer Abu Muhammed Kajtazi – IZJAVA POVODOM INICIJATIVE O IMENOVANJU KOMESARA ZA ROME NA NIVOU EVROPSKE UNIJE

Potrudiću se da u kratkim crtama objasnim svoje mišljenje ali nadam se da ću uspeti da savladam sebe da ne predjem granice dobrog ukusa.

Moram pre svega da sebe predstavim kao predstavnika Romske zajednice Ex-Jugoslavije u Belgiji. Takodje i kao posrednika između državnih isntitucija i lokalnih vlasti. Predsednik sam Romskog Islamskog Centra u Belgiji u gradu Sint Niklaas-u. Takodje i jedan od formatera Romskog vjeća unutar federalne vlade Kraljevine Belgije.

8.Smatram da imam prava da se hvalim sa aktivnostima koje su iza nas i jedna od aktivnosti je informativna studija gde smo imali počasnog gosta G-dina Bajrama Halitija koji se suočio sa unakrsnim pitanjima sa strane državnih službi i gde je ponosno odgovarao na postavljena pitanja sa kojima suakteri sastanka bili više nego zadovoljni. Takodje I na Romskom mitingu gde je učestvovalo više stotina Roma,

Gospodin Bajram Haliti zaslužuje sve pohvale za svoj decenijski rad, kako na sebi, tako i sa svojim poluobrazovanim narodom. Dovoljno je samo pogledati njegovu biografiju ili bibliografij, svejedno i jedno i drugi je impresivno. Sa svim članovima naših Romskih centara stojim iza toga da treba da podržimo jednog od najiskrenijih i najčasnijih Roma na planeti zemlji koji se mentalno fizički i financijski borio za Romska (jadna) prava. Borio se i tu gde drugi se nisu usudili boriti se.

Nama Romima je potrebna pomoć koju pruža gospodin Bajram Haliti. Molim Uzvišenog Allaha da mu podari sve najbolje na ovom i budućem svetu.

Imer Abu Muhammed Kajtazi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*