Kućni lekar – GASTRONOMSKE NAVIKE, KULINARSKI OBIČAJI I TRADICIJA ROMA:  CIGANSKE ŠNICLE IZ RERNE

Kućni lekar – GASTRONOMSKE NAVIKE, KULINARSKI OBIČAJI I TRADICIJA ROMA: CIGANSKE ŠNICLE IZ RERNE

• 4 šnicle od svinjskog mesa
• 1 deblji režanj dimljene slanine
• nekoliko kiselih krastavčića
• 2-3 kašike ajvara
• začin po ukusu

Šnicle posolite i začinite po želji. Propržite na tiganju, u malo ulja, sa obe strane i odložiti u vatrostalnu činiju ili još bolje tučani đuveč.

Na istoj masnoći popržite malo seckane dimljene slanine, dodatjte joj sitno sekane krastavčiće, ajvar i malo vegete. Propržite sve zajedno nekoliko minuta, nalijte jednom čašom vode i pustite da provri.

Ovim sosom prelijte prženo meso, poklopite posudu alu-folijom i stavite u rernu da se krčka oko 45 minuta. Služiti uz kuvani pirinač ili obareni krompir.

Izvor: http://www.kuvarica.net/inter_romi/snicle_rerna.html

Priredila: Vladana Lilić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>