13.11.2014, Akter – Vujović: Srbija blizu dogovora sa MMF

13.11.2014, Akter – Vujović: Srbija blizu dogovora sa MMF

Srbija je blizu postizanja dogovora o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), izjavio je danas ministar finansija Dušan Vujović.

On je na privrednoj konferenciji Rajfajzen banke u Srbiji rekao ć rezultate razgovora sa Misijom MMF objaviti na završnom sastanku 20. novembra, ali je dodao da se ne zna kada će Odbor direktora MMF razmatrati odobravanje tog sporazuma.

Vujović je najavio da će se nakon postizanja dogovora o aranžmanu s MMF pristupiti ubrzanoj izradi budžeta za 2015. godinu za koji očekuje da će biti oštriji nego što je potrebno u svim sferama.

Prema njegovim rečima, očekuje se da predlog budžeta bude u skupštinskoj proceduri 1. decembra.

Vujović je ponovio da je Ministarstvo finasnija napravilo plan na četiri stuba koji bi trebalo da teret reformi rasporedi na sve.

Poredeći ekonomiju sa košarkom, Vujoviće je rekao da je potrebno da Srbija ima dobrog selektora u liku premijera Aleksandra Vučića, ali da je parket na kojem se uništen i da ne postoje pravila.

Vujović je dodao i da vlada treba svojom politikom da usmerava da se radnici zapošljavaju u privatnom sektoru.

On je rekao i da javna preduzeha u Srbiji loše rade i loše koriste ogromne resurse koji su im na raspolaganju.

Vujović je naglasio da investitrori veruju da je odnos između prinosa i rizika u Srbiji dobar i da će taj odnos biti bolji jer investitori vide da rizik pada.

http://akter.co.rs/26-ekonomija/109668-vujovi-srbija-blizu-dogovora-sa-mmf.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*