15.11.2014, Novi magazin – Vučić: Oni koji su pokušali ubistvo Beka biće pronađeni

15.11.2014, Novi magazin – Vučić: Oni koji su pokušali ubistvo Beka biće pronađeni

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gotovo uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su pokušali ubistvo Milana Beka biti pronađen i izvedeni pred lice pravde i dodao da to nije bilo profesionalno izvedeno. 

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu gde je obišao rudarski basen Kolubara i kop Tamnava zapadno polje, rekao da mnogi nisu očekivali da će kada su zločinački ubijeni mala Tijana Jurić ili Luka Jovanović ubice biti pronađene, ali da to jeste učinjeno.
“Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno, nije reč o pokušaju profesionalnog ubistva. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde”, kazao je Vučić.
Kako je naveo, to je najvažniji zadatak države da se pokaže da nijedan zločin ne može proći nekažnjeno.
“Oni koji su to počinili biće uhvaćeni i biće kažnjeni gotovo sam siguran u to”, kazao je premijer i dodao da je, naravno, važno i to da je Beko živ.
Biznismen Milan Beko je juče oko 17 sati ispred svoje kuće na Dedinju pogođen u stomak, a načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je da su najverovatnije dva izvršioca učestvovala u napadu na njega. Beko je odmah posle ranjavanja operisan, a njegovo stanje je stabilno ali su povrede teške i opasne po život.

Bez poskupljenja struje do proleća ili leta

Poskupljenja struje neće biti tokom zime, svakako ne do proleća ili leta naredne godine, poručio je premijer Vučić.
“Tokom zime sigurno neće biti poskupljenja”, kazao je Vučić novinarima.
Što se tiče gasa, premijer je rekao da građani nemaju šta da brinu ni po pitanju struje ni po pitanju gasa, te da posle njegovog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Srbiji, kako je rekao, gas stiže onoliko koliko nam je potrebno.
“Posle sastanka sa Putinom sutradan su nam puštene količine gasa koje mi hoćem, odnosno koliko se nama sviđa da platimo toliko i uzmemo i tu nema ninkakvog ograničenja”, rekao je premijer.
Napomenuo je da Termoelektrana “Nikola Tesla” ima 1,47 miliona tona uglja tako da neće biti nikakvih problema u snabedevanju tim energentom tokom zime jer je samo to, kako je rekao, dovoljno za 100 do 150 dana u slučaju neke jake zime.
Srbija, dodao je, ima i rezervu od oko pet hiljada tona uglja u Velikim Crljanima ali da to, zasad, nećemo dirati jer je to ugalj visoke kalorijske vrednosti.
“Kad obnovimo potpuno proizvodnju uglja u Tamnavi zapadno polje možemo da se pnosimo jer ćemo biti jedan od najboljih proizvođača uglja u regionu”, poručio je Vučić.

Donosimo odluke u skladu sa interesima Srbije

Vučić je izjavio da Srbija ima svoju vladu i da donosi svoje odluke u skladu sa svojim interesima.
“Mi smo na evropskom putu, još nismo otvorili poglavlje 31 ali se politika Srbije ne menja preko noći”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o izjavi evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana da Srbija treba da uskladi svoju politiku sa politikom EU prema Rusiji.
Nije prvi put da sam čuo nešto slično”, rekao je Vučić tokom obilaska rudarskog basena Kolubara i kopa Tamnava zapadno polje, i dodao da i on ima nekoliko pitanja.
Kako je kazao, sada će da otvori samo jedno, a to je “kada neko izgubi 1,5 milijardu evra zbog nemogućnosti izvoza voća i povrća u Rusiju njemu EU nadoknadi 1,1 milijardu” i zapitao “ko će to nama nadoknaditi”.
Premijer je naveo da je njegov posao da vodi vladu i brine o građanima Srbije i dodao da on “i čuje i razume sve što govore na bilo kojem jeziku, ali da ćemo odluke donositi mi”.
Evropski komesar Han, koji 20. novembra dolazi u posetu Srbiji, apelovao je juče na Srbiju da podrži sankcije Unije prema Rusiji.

Vučić: Srbija već 2016. zemlja sa najdinamičnijim rastom

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u rudarskom basenu Kolubara da će se pokazati da je on bio u pravu kada je govorio da će Srbija već 2016. biti zemlja sa najdinamičnijim privrednim rastom u ovom delu Evrope.
“Mislim da ni mnoge evropske zemlje tada neće biti ispred nas”, rekao je Vučić.
To će se, kazao je premijer, ostvariti kada pokrenemo Železaru, MSK u Zrenjaninu, Azotaru i Petrohemiju, firme koje su sada u minusu, kada pokrenemo proizvodnju uglja i povećamo proizvodnju struje i kada krajem 2015. ili, kako očekuje, 2016, počnemo da proizvodimo jedan od najboljih kamiona u Evropi u pribojskom FAP-u.
“Možda će se tada videti da sam bio u pravu kada sam govorio o 2016. godini kao godini sa najdinamičnijim rastom u ovom delu Evrope”, rekao je premijer.

autor: MI izvor: Tanjug

http://www.novimagazin.rs/vesti/vucic-oni-koji-su-pokusali-ubistvo-beka-bie-pronadjeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*