2.11.2014, Sve vesti – Novak odbranio Pariz

2.11.2014, Sve vesti – Novak odbranio Pariz

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je trofej na Mastersu u Parizu pobedivši Miloša Raonića u finalu sa 6:2, 6:3.

Novak Đoković odbranio je titulu na turniru u Parizu pošto je sigurnom igrom ukrotio servise i savladao Miloša Raonića sa 6:2, 6:3 i tako napravio odličnu podlogu za završni masters u Londonu.

Novak je zabeležio 600. pobedu, 20. masters titulu i treći trofej u Parizu, a sve to za nedavno rođenog sina Stefana. Raonić je kroz četvrtfinale i polufinale prošao uz neverovatno dobru igru i prvi udarac protiv Tomaša Berdiha i Rodžera Federera, ali je servis u borbi za titulu znantno popustio što je bio pravi znak za Đokovića čiji je ritern bio pravi lek.

Novak je veoma sigurno otvorio duel sa tri ubačena prva servisa i četiri poena u nizu za osvojeni prvi gem (1:0). Od starta je bilo jasno da će Đokoviću najviše problema praviti servis visokog Raonića, ali čim se uđe u razmenu udaraca, srpski teniser je neprikosnoven, te je uspeo da realizuje već prvu brejk loptu za 2:0.

Kao da je predstavniku Kanade već tada bilo jasno da će izgubiti servis, iako se igrao tek treći gem, ali njegova igra je bila daleko ispod očekivane, i pre svega, daleko ispod Novakove koji je dopustio samo jedan poen na putu do 3:0. Kada radi servis, Raonić je miran, jer je lako došao do 30:0, ali onda kao po kalupu Đoković ulazi u razmenu sa osnovne linije i pravi poen za 30:15.

Osetio je prvi teniser sveta da se protivniku stegla ruka i da jednostavno nema recept kako da agresivnije napadne polje iza mreže (40:40). Đoković je, uz samo dve greške, došao do druge brejk lopte, ali je Miloš, posle mnogo muke, došao do prvog gema (3:1).

Morao je Raonić mnogo više da rizikuje protiv tehnički potkovanijeg igrača koji servira, a to mu je donelo prvu priliku za brejk nakon dobrog riterna, ali sve je to palo u vodu sedam poena i nove, teško stečene, prednosti Novaka od 4:1. Nekako je sve laganiji posao bio za Đokovića koji je poznat po dobrom, možda i najboljem riternu, jer je koristio svaku priliku da natera protivnika “da igra”, što ovome nije prijalo (0:40), ali su ponovo tu bili servisi koji su doneli izjednačenje, a zatim i novi gem (4:2).

Snaga i volja kod Raonića se polako vraćala, a iz poena u poen pokazivao je da se ipak nije predao kao što je to izgledalo deset minuta ranije, pa je stvorio tri brejk prilike od kojih mu nijedna nije omogućila povratak u set, pa je Novak došao na gem od osvajanja deonice (5:2).

Đoković je zatražio medicinski tajm-aut pošto je bilo očigledno da ima manjih problema sa skočnim zglobom, ali je posle nekoliko minuta bilo sve sanirano, tako da je moglo da se nastavi sa igrom. Izbacilo je to malo iz ritma Kanađanina, dovoljno da još jednom izgubi servis za 6:2.

Novi set, nova priča – Đoković je dva puta morao da se vadi iz opasne situacije (40:40), ali je na gem loptu sjajno odigrao na mreži i osvojio poen (1:0). Raonić je svojim greškama doprinosio nervozi, tako da je napravio duplu servis grešku na brejk lopti za veliki huk za tribinama za 2:0.

Nije Nole dobio olakšicu zbog prednosti, jer se Miloš odlučio da mu znatno oteža put do titule, tako da ga je lako pratio do 4:2. Publika je pokušala da podrži i pogura Raonića ka trećem setu, ali to nije išlo lako, jer je na drugoj strani bio protivnik koji je želeo da se meč što pre završi (5:2).

Mogao je Novak sve u osmom gemu da reši kada je imao dve meč lopte, ali je pristupio, čini se, malo neozbiljno sa mišljenjem da će Raonić samo prepustiti pobedu, ali je na kraju morao da odigra još jedan gem i dođe do pobede protiv hrabrog Raonića.

http://www.svevesti.com/a275982-novak-odbranio-pariz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*