8.11.2014, Kurir – Vulin: Vlada ne zna kakav je dogovor Šešelj napravio sa tribunalom

8.11.2014, Kurir – Vulin: Vlada ne zna kakav je dogovor Šešelj napravio sa tribunalom

BEOGRAD – Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije ne zna kada će se predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj tačno vratiti u Srbiju i da Haški tribunal o tome obaveštava u trenutku kada zatvorenik napusti Holandiju.

Mi zaista ne znamo šta se Šešelj dogovorio sa Haškim tribunalom, da li je potpisan aneks ili ne. Sa tim saznanjem mogao bih da dam svoje mišljenje, rekao je Vulin.

“Državni organi će o tome biti obavešteni”, rekao je Vulin novinarima. Vulin je naveo da smatra da je Šešelj trebalo da bude pušten još pre četiri godine.

“Meni je drago da se svi puste. Ako mene pitate, on je mogao da bude pušten još pre četiri godine, kada su završili sa pretresom na suđenju”, rekao je Vulin.

Vulin je dodao da on lično nema dobro mišljenje o Haškom tribunalu i da je to za njega više politički sud nego pravni, što se, kako je ocenio, svakog dana dokazuje. Upitan o nastavku Šešeljevih aktivnosti u Srbiji, Vulin je odgovorio da Vlada Srbije ne zna kakav je dogovor Šešelj postigao sa tribunalom. “I tu je napravljen propust.

Mi zaista ne znamo šta se Šešelj dogovorio sa Haškim tribunalom, da li je potpisan aneks ili ne. Sa tim saznanjem mogao bih da dam svoje mišljenje”, rekao je Vulin.

Dodao je da je Vlada Srbije odmah dala sve neophodne garancije za Šešelja i da radi u interesu svojih građana bez obzira na to kakvo mišljenje zastupaju.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/vulin-vlada-ne-zna-kakav-je-dogovor-seselj-napravio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*