15.11.2013, NIAR – Elez Bislim: 1956-1961.god. predsednik Brazila je bio Rom

15.11.2013, NIAR – Elez Bislim: 1956-1961.god. predsednik Brazila je bio Rom

Novinsko-informativnoj agenciji Roma se obratio gospodin Elez Bislim iz Sao Paula (Brazil), glavni i odgovoerni uredni lista ,,Lumijakhere Roma”, i izjavio da je Juselino Kubitchek 1956-1961. bio predsednik Brazila.

“Juscelino Kubitschek” je rođen 12.septembra 1902. u Diamantini (MG) i bio je romski naslednik. Pradeda po majci Juscelina (češki Rom) je došao u Brazil 1830.godine. Cezarov otac Džon je bio putujući trgovac i umro je od tuberkuloze kada je on imao dve godine. Dona Julia, njegova majka, je bla učiteljica, i pokušavala je da strogo obrazuje Nonôa (nadimak koji su koristili u kući).

Nesreća je da se JK nije izjašnjavao da je Rom. Iako to nije pomenuto u njegovoj biografiji, ova tvrdnja je podržana od strane antropologa, brazilskih i evropskih istoričara koji su bili zasnovani na usmenim izveštajima prijatelja i Roma koji su živeli u Contagemu (MG). Juscelino je jedino govorio o Romima u prisustvu drugih.

Ko god da je poznavao JK-a izveštava da je on bio osoba sa izuzetno inovativnim idejama, čovek od akcije, izuzetno moderan i intutitivan. Neki veruju da je on bio instrument Boga. Uvek prijateljski i elegantan, bio je Rom dušom i telom.Boem, ljubitelj hrane, uživao je u muzici, gitari, igri i ženama.

Brazil je bila jedina država gde je Rom postao predsednik (1956-1961).

JK je umro 22.avgusta 1976.god. na putu kroz Dutru. Njegov auto se sudario sa kamionom a čak i danas mnogi veruju da je bio ubijen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*