22.3.2014. – Ružić: Jednako društvo šansa za sve

22.3.2014. – Ružić: Jednako društvo šansa za sve

Branko Ružić ukazao na značaj socijalnog uključivanja Roma zbog razvoja i napretka Srbije. U društvu gde vlada jednakost postoji šansa za sve, istakao ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić poručio je da je jednako društvo šansa za sve i ukazao na značaj socijalnog uključivanja Roma i Romkinja zbog razvoja i napretka Srbije.

Ružić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin i predstavnici Tima za socijalno uključivanje sastali su se sa predstavnicima udruženja, nevladinih organizacija mladih Roma i Romkinja i ukazali na važnost da se mladi lideri osposobe, preuzmu odgovornost i doprinesu sveukupnom razvoju i napretku Srbije.

Ružić je, kako se navodi u saopštenju tog ministarstva, poručio da veruje će Srbija ove godine s ponosom dočekati Međunarodni dan Roma 8. april, s obzirom na to da institucije čine kontinuirani napor kako bi se Romima i Romkinjama omogućile jednake šanse za uključivanje u društvo.

“Međutim, trajni napredak je moguć jedino uz bolju saradnju u radu državnih organa, organizacija civilnog društva, međunarodnih partnera, jedinica lokalne samouprave, kao i romske zajednice u celini”, rekao je Ružić.

Ružić veruje da Srbija kao suštinu svojih reformskih procesa mora imati brigu o svakom pojedincu, uz puno poštovanje osnovnih prava, prihvatanje zajedničkih vrednosti, pune ravnopravnosti i odgovornosti.

Izvor: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1544876/Ru%C5%BEi%C4%87%3A+Jednako+dru%C5%A1tvo+%C5%A1ansa+za+sve.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*